• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Arhivă anuală 28 decembrie 2022

Performanță la Colegiul Național „Grigore Ghica”

Pe data de 21 decembrie 2022 a avut loc finala concursului IYMC (International Youth Math Contest), la care au participat doar 1800 de elevi și studenți din peste 50 de țări. În această etapă, participanții au avut de rezolvat un test grilă constituit din 20 de întrebări, cu timpul de rezolvare de 60 de secunde pentru fiecare problemă.

Prin cunoștințe matematice și gândire creativă, eleva Plamadă Bianca-Elena, din clasa a XII-a A la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, a reușit să obțină onoarea de argint. Ea s-a situat printre primii 15% din totalul participanților (de peste 5500).

„Sunt foarte mândră de mine! La început aveam dubii în privința concursului, nu știam dacă voi putea face față. Totuși, am decis să îmi mențin perseverența și am reușit să obțin un premiu, ceea ce părea imposibil.

Nu doar rezultatul m-a făcut fericită, ci și etapele concursului în sine, căci am căpătat mai multă încredere în mine cu fiecare subiect rezolvat. Voi rămâne veșnic îndatorată atât părinților mei cât și doamnei mele profesoare de matematică, Stegaru Viorica, pentru că ei m-au îndrumat la fiecare pas!” a declarat Bianca.

Elevii și profesorii Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi au dăruit “lichidul vieții”

Luna decembrie, timpul din an care ne apropie mai mult de faptele bune și nevoile celor din jurul nostru, este prilej de colaborări și parteneriate frumoase. Fiecare dintre noi are ceva de oferit. Iar bucuria pe care-o simți atunci când faci un bine nu se compară cu nimic.

Elevi și profesori de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi s-au alăturat campaniei de donare de sânge “Te provoc la O Donare” inițiată de Spitalul Municipal Dorohoi și UTS Dorohoi, coordonator doamna dr. Moșneguțu Simona.

Cu acest prilej, în data de 8 decembrie 2022, peste 50 de elevi, împreună cu domnul director, prof. Șlincu Georgel, prof. Ifrim Monica și prof. Negru Corneliu au donat sânge, reușind să aducă speranță în inimile a sute de oameni.

Donatorii care au participat pentru prima dată la această acțiune au aflat de beneficiile aduse organismului prin donarea de sânge: împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, reglarea nivelului de fier din sânge, dar și beneficiile aduse ficatului prin reglarea nivelului mărit de trigliceride și a colesterolului.

Sângele este prin definiție lichidul vieții. Donarea lui reprezintă un act voluntar, un gest simplu și firesc, o acțiune umanitară care salvează vieți. Prin gestul lor, elevii și profesorii de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, transmit un mesaj puternic și îndeamnă populația să doneze, atât pentru binele lor, cât și al persoanelor care au nevoie de sânge. Sănătatea și viața multor pacienți sunt puse în pericol atunci când nu există sânge. La fiecare 3 secunde cineva are nevoie de sânge.

Dragi elevi, ați dat dovadă de curaj, spirit civic, empatie și, nu în ultimul rând, de bunătate. Bunătatea are efect vindecător asupra celui ce o primește dar și asupra celui ce o dăruiește. Bunătatea însănătoșește lumea și numai împreună schimbăm lucrurile în bine.

(prof. Monica Ifrim, consilier educativ)

Colegiul Național ”Grigore Ghica”, performanță și tradiție la chimie

Ediția a X-a a concursului de chimie ”Academician Cristofor Simionescu”, organizat de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” din Iași,  s-a desfășurat și în anul 2022 cu implicarea unui număr foarte mare de elevi din întreaga țară. Acesta se prezintă ca o competiție care creează o atmosferă concurențială, permițând descoperirea și promovarea liceenilor iubitori de chimie.

Elevii Colegiului Național ”Grigore Ghica” din Dorohoi au continuat tradiția acestei instituții obținând, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori, premii și mențiuni:

  • Buțincu Adelina-Maria, clasa a XI-a, științe ale naturii,  premiul I
  • Apostol Ilinca, clasa a XI-a, științe ale naturii,  premiul al III-lea
  • Moșneguțu Rareș, clasa a XI-a, științe ale naturii,  mențiune
  • Cojocariu Antonio, clasa a XI-a, științe ale naturii,  mențiune
  • Avîrvarei Răzvan, clasa a X-a, științe ale naturii,  mențiune
  • Olteanu Irina, clasa a X-a, științe ale naturii,  mențiune
  • Rurac Sabina, clasa a X-a, științe ale naturii,  mențiune
  • Baltă Erika, clasa a X-a, științe ale naturii,  mențiune

Felicitări pentru implicare, pentru rezultatele obținute și succes în viitoarele competiții!

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – Inițiere în drepturile omului

În cadrul Săptămânii Educației Globale desfășurată în perioada 14-18 noiembrie 2022, ce a avut ca temă: „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”, adolescenții  s-au adunat în aula colegiului, unde a avut loc o activitate din proiectul educațional: Inițierea adolescenților în spiritul drepturilor omului.

Scopul proiectului a fost acela de a-i familiariza pe elevi cu drepturile pe care le au și de a-i determina pe adolescenți să conștientizeze importanța, valoarea lor în raport cu societatea în care se formează, de a-i informa că au drepturi legale/universale recunoscute, care le oferă posibilitatea de a crește, de a se dezvolta într-un cadru propice.

Elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au avut parte de o inițiere în cunoașterea drepturilor omului, ce constituie unul din fundamentele educației. Activitatea a fost realizat în două zile, în ziua de Marți 15 noiembrie 2022, cu elevi ai claselor a IX-a și  a X-a, iar în ziua de Miercuri 16 noiembrie 2022, cu elevi ai claselor a XI-a și a XII-a.

Evenimentul a luat sfârșit cu o serie de întrebări din partea elevilor dornici de a afla mai multe.  Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Corpul Profesional al Mediatorilor din județul Botoșani, reprezentat de președinte mediator Culicianu Irina Speranța, care a încheiat un protocol de colaborare cu obiectivul „Susținem educația juridică și medierea în școli la copii și adolescenți”.

Organizatorii activității din partea Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au fost: Director prof. Șlincu Georgel Costel, Director adjunct prof. Pădurariu Petru Silviu, Persoană responsabilă prof. Malenchi Gafițanu Oana-Marina, prof. Șlincu Iulia, prof. Grădinariu George, prof. Azoicăi Daniela-Elena – cadre didactice participante la activitate.

Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi – ”Viitorul… întâmplat deja”

Vineri, 04 noiembrie 2022, în cadrul activității ”Viitorul… întâmplat deja”, mai mult de 100 de elevi ai colegiului au ascultat uimiți și fascinați discursul domnului academician Florin Munteanu, specialist în teoria complexității.

Parteneriatul între Editura ”Prospexi” Dorohoi, prin directorul acesteia, domnul Pogoreanu Doru, și Clubul de Prospectivă ”Prospicere” al Colegiului Național ”Grigore Ghica” a făcut posibilă această întâlnire între elevi și cel care, combinând filosofia cu matematica, informatica și fizica, le-a transmis mesajul ”a învăța nu înseamnă a reproduce informații”. La finalul întâlnirii membrii clubului, și nu numai, l-au înconjurat pe domnul Florin Munteanu, au pus întrebări despre ceea ce au auzit și au lansat timid ideea unei colaborări viitoare.

https://www.florinmunteanu.ro/

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: calificare în semifinala International Youth Math Contest (IYMC)

În urma participării la concursul International Youth Math Contest (IYMC), eleva Plamadă Bianca din clasa a XII-a A, coordonată de prof. Stegaru Viorica, de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi a reușit să se califice în semifinala concursului.

International Youth Math Contest (IYMC) este un concurs de matematică internațional, unde se pot înscrie elevii de liceu (orice clasă) sau studenții, din orice țară. Concursul are 3 etape: calificarea, semifinala și finala. Sunt nenumărate premii, chiar și in bani, premiul cel mare fiind de 700$.

Concursul pune accent pe vârsta celui ce participă. Prima rundă, cea de calificare, conține 5 probleme. Pentru a ajunge în semifinală trebuie rezolvate 3 probleme (dacă ai sub 18 ani) sau 4 (dacă ai peste 18 ani) din totalul de 5. În semifinală, numărul total de probleme este 8. 3 dintre ele au dificultate scăzută, 3 sunt pentru avansați, iar 2 probleme depind în totalitate de soluțiile creative pe care le găsești. Ai la dispoziție 4 zile să rezolvi câte probleme poți. Dacă reușești să te califici în etapa finală, aceasta consistă dintr-un test grilă de 20 de minute. Această etapă ar trebui să se desfășoare în școala din care provii, cu un profesor supraveghetor.

În acest concurs e necesară cunoașterea matematicii la un nivel mai ridicat. Problemele pot varia: geometrie de clasa a 8-a, trigonometrie, funcții, calcul de expresii, progresii aritmetice, matrici, limite și integrale. Se folosesc diferite teoreme și rezultate matematice: Suma lui Gauss, Teorema 30-60-90, Teorema Cayley-Hamilton, Limite remarcabile, Limite uzuale, Regula lui l’Hôpital.

Plamadă Bianca a declarat: “Prima etapă, pentru mine, nu a fost una ușoară. Dar lucrul cu care pot spune că mă mândresc cel mai mult este abilitatea de a-mi menține perseverența. Și tocmai datorită acestui fapt am reușit să trec în semifinale. Toate problemele erau în limba engleză și nu toți termenii matematici îmi erau tocmai cunoscuți, însă am reușit să le rezolv și să ofer toate explicațiile necesare. Da, a durat ceva timp, dar a meritat pe deplin.

Mă bucur că am ales să particip la IYMC, deși mă gândeam că nu pot face față. Calificarea în semifinale mi-a sporit încrederea de sine și acum mă simt mai pregătită și sigură ca niciodată că pot ajunge să fac lucruri mărețe. O să mă ghidez în continuare după vorbele lui John D. Rockefeller: Numitorul comun pentru toți cei care au avut succes este munca.

Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi s-a îmbogățit cultural

În ceasul zilelor de toamnă, când gradele de afară coboară până în inima pământului, oamenii își găsesc Acasă locul cald, confortabil și bine plăcut. Lângă cei dragi împărtășim poveștile, impresiile și emoțiile. Pentru cine este plecat în lumea dorului necuprins, lăsăm în locul lor o stea luminoasă de pe bolta cerească, puțin suflet de la fiecare al casei și o binecuvântare plină de iubire.

În vremea acestor gânduri apuse, a trăirilor răscolitoare, a melancoliilor ce își caută rostul, glasul, locul, Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi a organizat vineri, 21 octombrie 2022, în Aula „Dimitrie Pompeiu” evenimentul de acordare bibliotecii colegiului a numelui “Profesor universitar dr. Gheorghe Macarie”, critic și istoric de artă, fiu al Dorohoiului.

Amintirea profesorului – Lumină a intrat pentru o clipă printr-un colț de suflet și ne-a răscolit cu totul, deopotrivă invitați și participanți: domnul primar al Municipiului Dorohoi, inginer Dorin Alexandrescu; domnul deputat Dan Șlincu; pr. dr. Florin Tuscanu; dr. Aurelian Macarie; dr. Iulian Marcel Ciubotaru, bibliograf; dr. Mădălin Cornel Văteanu, cercetător științific; dr. Manuela Macarie; dr. George Florian Macarie; prof. Gheorghe Grigoraș, prof. Vasile Coțofrei; elevi și profesori ai liceului, alături de organizatorii evenimentului, profesor Șlincu Georgel, directorul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, prof. Daniela Pavel și prof. Cristina Drăghici.

Cu toții au fost martorii aducerilor aminte despre “dascălul erudit și oratorul iscusit”, prof. univ. dr. Gheorghe Macarie. După slujba de TE Deum, oficiată de pr. dr. Florin Tuscanu împreună cu un sobor de preoți, au fost evocate cuvinte de suflet. Domnul primar îl consideră pe profesorul dorohoian, Gheorghe Macarie, “un reper pentru cei care vin din urmă” și a lăudat inițiativa acordării bibliotecii colegiului cu numele “Profesor universitar dr. Gheorghe Macarie” în timp ce domnul deputat a considerat activitatea ca fiind un gest deosebit de a arăta respect și de a cinsti memoria distinsului profesor dorohoian.

Despre familia, copilăria și școala la Dorohoi, despre preocupările profesorului Macarie privind viața și opera preotului Dumitru Furtună, despre influența unor mari personalități în formarea lui Gheorghe Macarie ca profesor și istoric de artă, despre promovarea și reevaluarea frumosului în oameni și comunitate, precum și despre Gheorghe Macarie – consilier estetic și monumente, au vorbit ceilalți invitați.

Preotul dr. Florin Tuscanu a numit organizarea evenimentului “o sărbătoare a recunoștinței, un popas cultural” precizând că se întâmplă, din ce în ce mai rar, să “îi scoatem din neuitare pe cei care au contribuit la cultura poporului român”. A felicitat colectivul Colegiului Național pentru “această minunată decizie: este o lecție de istorie, de cultivare a demnității de creștini iar astăzi suntem uniți în gând de rugăciune și cinstire.”

“Mulțumesc că i-ați dat atenție fratelui meu!”, și-a început povestea, cu emoții în glas, dr. Aurelian Macarie, fratele domnului prof. univ. Gheorghe Macarie considerându-l pe acesta “înzestrat de Dumnezeu cu așa o minte” și crezând cu frumusețe sufletească, că “școala, credința și cultura pun bazele societății”. Cu înțelepciune și smerenie ni s-a adresat tuturor, dar mai ales adolescenților prezenți în aula colegiului: “Să fiți mândri că v-ați născut în această zonă sfântă, o Mecca a culturii românești!”, numind Colegiul Ghica un “templu al culturii.”

Doamna dr. Manuela Macarie și domnul dr. George Macarie ne-au încântat cu fotografiile de familie, analizând cu aduceri aminte anii când soțul și tatăl Gheorghe Macarie se dedica evenimentelor culturale la care era solicitat să se ocupe, când dăruia culturii românești bagajele pe care astăzi le ducem mai departe.

Domnul dr. Iulian Marcel Ciubotaru, alături de domnul dr. Mădălin Cornel Văteanu și de prof. Gheorghe Grigoraș au evidențiat maniera exemplară în care a înțeles profesorul Gheorghe Macarie să se ocupe de “proiectul său de suflet” și să adune mărturii despre cei care l-au cunoscut pe preotul Dumitru Furtună.

Domnul profesor Șlincu Georgel a mulțumit audienței declarând că “plecăm mai îmbogățiți, le-am servit copiilor noștri o lecție de cultură locală”.

Evenimentul emoționant s-a încheiat cu dezvelirea plachetei “Profesor universitar dr. Gheorghe Macarie”, de acum numele bibliotecii Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi.

(profesor Monica Ifrim, consilier educativ)

Admiterea la GHICA cu succes!

Seria succeselor continuă la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi cu realizarea integrală, după prima repartizare computerizată, a planului de școlarizare propus pentru anul 2022-2023.

Astfel, s-au completat cele șase clase cu un total de 156 de locuri pentru clasa a IX-a după cum urmează: 2 clase de matematică-informatică, dintre care una cu informatică intensiv și cealaltă cu engleză intensiv, o clasă de științe ale naturii, două clase de filologie  și una de științe sociale.

Noutatea acestui  an școlar o constituie  specializarea matematică-informatică cu cele două discipline intensive, informatică și engleză, care vin în sprijinul tuturor elevilor pasionați de aceste discipline, matematică și informatică.

Încă de la începutul anului școlar 2021-2022 am demarat, după consultarea corpului profesoral, procedura de acreditare a acestor specializări soldată cu obținerea avizelor favorabile din partea forurilor abilitate : ISJ Botoșani și ARACIP. Pentru a îmbunătăți calitatea actului educațional s-au înființat două noi laboratoare: de informatică și de limbi moderne care vor permite lucrul aprofundat cu elevii, pe grupe.

O oportunitate a acestor specializări o constituie și Acreditarea VET care permite formarea elevilor de la specializarea matematică-informatică, la disciplina informatică, prin stagii de formare la companii din străinătate prin intermediul programului ERASMUS+.

Elevilor le dorim o bine meritată și plăcută vacanță și-i așteptăm cu drag în septembrie!
Director, prof. Georgel Șlincu

Colegiul Național „Grigore Ghica” – Mobilitate Erasmus+ VET în Spania

În perioada 5 – 16 iunie 2022, 18 elevi de la specializarea matematică-informatică și un profesor de informatică au participat la mobilitatea proiectului Erasmus+ VET 2021-1-RO01-KA121-VET-000010070, finanțat de Comisia Europeană cu 45930 Euro, acesta fiind al doilea proiect de acest tip implementat în Colegiul Național „Grigore Ghica” în acest an.  Acest proiect se derulează în cadrul acreditării Erasmus+ 2020-1-RO01-KA120-VET-095667 în domeniul formării profesionale, acreditare obținută de școala noastră valabilă în perioada 2021-2027.

Obiectivele acestui proiect au vizat dezvoltarea competențelor și abilităților practice necesare pe piața europeană a muncii pentru elevii de la specializarea matematică-informatică  și dezvoltarea profesională prin activități de tip job shadowing a profesorilor  de informatică cu scopul utilizării noilor tehnologii și a metodelor inovatoare de predare și dezvoltării curriculare.

Activitățile de formare au avut loc în cadrul companiei V-ART Escuela Audiovisual din Sevilla, Spania. Elevii au participat la stagii de practică în domeniul dezvoltării aplicațiilor pentru dispozitivele mobile.

„Experiența pe care am avut-o în Spania pe parcursul celor două săptămâni în cadrul acestui proiect a fost una foarte frumoasă din multe puncte de vedere. Programul de formare a fost foarte interesant, am cunoscut specialiști din domeniul IT și am putut afla multe lucruri noi. Pentru orice adolescent din ziua de azi, ideea de a reuși să-și creeze propria aplicație pentru telefon este una foarte tentantă, iar pentru noi, cei de la profilul matematică-informatică, a sunat ca o reală provocare. Cred că ceea ce am dobândit  în cadrul acestui program de formare mă va ajuta pe viitor în cariera mea și cu siguranță voi continua ceea ce am experimentat acolo, dezvoltând și îmbunătățind aplicațiile proiectate.

Orașul în care se află compania V-Art, Sevilla, este unul foarte primitor, cu oameni cumsecade, cu multe locuri pline de istorie pe care le-am putut vedea după orele de formare.

Încurajez toți elevii de la specializarea matematică-informatică să se înscrie în asemenea proiecte Erasmus+ VET pentru că pot dobândi abilități noi și pot avea parte de experiențe de neuitat.” (Bianca Alexandra Vicol, clasa a X-a A)

„Fiind deja la a doua formare de tip Erasmus+ VET, îmi făcusem așteptări mari în privința plecării în Spania și pot spune că nu am fost dezamăgită. Locul în care ne-am desfășurat activitatea mi-a oferit posibilitatea să-mi dezvolt competențele profesionale și să înțeleg modul în care funcționează o companie IT. Am învățat să lucrez în Android Studio folosind limbajul de programare Java și am reușit să fac o aplicație pentru dispozitivele mobile la finalul celor două săptămâni de practică.

Pe lângă partea profesională, am fost profund impresionată de frumusețea Spaniei. Locurile vizitate în timpul liber și spectacolele de flamenco mi-au stârnit interesul asupra culturii acestei țări. Am legat prietenii, am întâlnit persoane noi și sunt recunoscătoare proiectelor Erasmus+, pentru că datorită lor am avut parte de o formare atât profesională, cât și personală.” (Bianca Plamadă, clasa a XI-a A)

(Coordonator proiect, prof. Cristina Ionela DRĂGHICI)

Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi: Coronițele Bucuriei

„Suntem lumină unii pentru alții. Fiecare se umple de lumina celuilalt. Această lumină e un sens profund, o bucurie, o odihnă în dăruirea reciprocă.” (Dumitru Stăniloae)

Colegiul Național “Grigore Ghica” din Dorohoi a ajuns la momentul bilanțului, când facem contabilitatea cea bună a celor două semestre, ambele interesante, cu provocări din cele mai diverse. Elevii au crescut, s-au înălțat și cu haină de învățături frumoase și valoroase s-au îmbrăcat. Coronița s-a împletit, zi de zi, din fiecare gând, emoție, chip care ne-a învățat ceva, pe care l-am admirat, care ne-a inspirat, din fiecare experiență, bucurie, stare, trăire. O coroniță care merită a fi așezată și pe inima acestui an școlar, unul cu multe incertitudini, obstacole, aspecte neprevăzute, dar încheiat sub semnul succesului. Coronițe de frumusețe care răsplătesc eforturile și dăruirea elevilor și ale dascălilor.

Vineri, 10 iunie 2022, profesori, elevi, părinți, colaboratori și invitați, ne-am oferit puțin răgaz pentru a cântări, în pregătirea noastră, în modul de organizare a timpului și al resurselor, rezultatele școlare și extrașcolare. Și nu am uitat nici de cele interioare: emoții, trăiri, sentimente, reflecții, analize și instrospecții.

Domnul director al Colegiului Național “Grigore Ghica” Dorohoi, profesor Șlincu Georgel, a evidențiat realizările anului școlar 2021 – 2022 (instalarea în cel mai frumos local din județ, derularea unui număr mare de proiecte școlare și extrașcolare, participarea, cu reușite deosebite, la olimpiadele școlare, etc) transmițându-le celor prezenți gândurile domniei sale: “Pentru toate motivele de bucurie pe care ni le-ați oferit, dar și pentru răbdarea și implicarea de care ați dat dovadă…, vă felicit din toată inima și vă mulțumesc.“

Invitat la festivitate, domnul primar al municipiului Dorohoi, ing. Dorin Alexandrescu, a urat mult succes elevilor din clasele a XII-a la examenul de bacalaureat, a felicitat elevii și corpul profesoral pentru realizările deosebite din anul școlar 2021 – 2022, oferind Diplome de Excelență celor patru olimpici cu rezultate meritorii obținute la olimpiadele școlare, etapa națională: Pintilei Sara, clasa a XI-a D, Locul I și calificare la Olimpiada Națională de Argumentare și Dezbatere “Tinerii Dezbat”, coordonator, prof. Ifrim Monica); Buțincu Adelina, clasa a X-a B, participare meritorie la Olimpiada Națională de Chimie, coordonator, prof. Nicorici Sonia; Chichioacă Alexia, clasa a X-a B, Premiul special OLAV, etapa națională, coordonator, prof. Hură Mihaela; Poraicu Alin, clasa a IX-a B, Locul I și calificare la Olimpiada Națională de Tehnologia Informației, coordonator, prof. Drăghici Cristina.

Cei patru elevi au fost recompensați cu suma de 500 de lei, fiecare, de sponsorii SC Mira Com SRL, reprezentată de doamna Mirăuță Mirela și SC Trans – Matei SRL, reprezentată de doamna Matei Viorica, înmânarea premiului, precum și aprecierile binemeritate fiind oferite de către doamna Mirăuță Mirela.

Alături de elevii menționați, au fost felicitați și alți elevi cu care ne mândrim pentru rezultate deosebite și mult valoroase la concursurile școlare, la olimpiade, competiții sportive, artistice, literare sau în cadrul altor proiecte educative, recunoscute în comunitatea școlară, dar mai ales, pentru munca, efortul, străduința, determinarea și ambiția de care au dat dovadă. Valori care nu se cuprind doar în diplome, ci își găsesc loc în personalitatea lor pentru toată viața. Ne bucurăm pentru aceste aprecieri ale implicării școlare și extrașcolare și ne dorim ca astfel de elevi să devină un model și o inspirație.

Ziua “Coronițele Bucuriei” și-a încheiat experiența frumoasă a acestui an școlar cu înmânarea Cheii Succesului elevilor cu media cea mai mare, atât de la profil real, cât și de la profil uman: Apăscăriței Medeea Drusila (clasa a XII-a A, profil real); Cozma Anna Parascheva (clasa a XII-a B, profil real); Ghebac Ana Patricia (clasa a XII-a D, profil uman); Plamadă Bianca (clasa a XI-a A, profil real); Leonte Raluca (clasa a XI-a B, profil real); Ungureanu Ionuț (clasa a XI-a F, profil uman), precum și cu premierea celorlalți elevi din clasele IX – XII pentru rezultatele obținute în anul școlar 2021 – 2022.

Tragem cortina la încheierea unui parcurs educațional cu multe provocări și lecții de viață pentru noi toți. Pe scena educației, elevii noștri deosebiți, alături de cadrele didactice și de părinți, au construit momente magice, de mare calitate morală, intelectuală și emoțională. Suntem mândri de voi toți, de efortul susținut din acest an, de energia interioară pe care ați exprimat-o în momente dificile și neprevăzute. Suntem puternici când avem alături familia, prietenii, dar și ”familia” școlii. Vă mulțumim, cu recunoștință, pentru că am rămas împreună! Așezăm pe inimile voastre Coronița Bucuriei și vă felicităm pentru rezultatele școlare deosebite! Cu dor de voi, sperăm să ne revedem în bune condiții la toamnă și să parcurgem noi călătorii sufletești și educaționale!

(prof. Monica Ifrim, consilier educativ)