• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Elevii și profesorii Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi au dăruit “lichidul vieții”

Elevii și profesorii Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi au dăruit “lichidul vieții”

Luna decembrie, timpul din an care ne apropie mai mult de faptele bune și nevoile celor din jurul nostru, este prilej de colaborări și parteneriate frumoase. Fiecare dintre noi are ceva de oferit. Iar bucuria pe care-o simți atunci când faci un bine nu se compară cu nimic.

Elevi și profesori de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi s-au alăturat campaniei de donare de sânge “Te provoc la O Donare” inițiată de Spitalul Municipal Dorohoi și UTS Dorohoi, coordonator doamna dr. Moșneguțu Simona.

Cu acest prilej, în data de 8 decembrie 2022, peste 50 de elevi, împreună cu domnul director, prof. Șlincu Georgel, prof. Ifrim Monica și prof. Negru Corneliu au donat sânge, reușind să aducă speranță în inimile a sute de oameni.

Donatorii care au participat pentru prima dată la această acțiune au aflat de beneficiile aduse organismului prin donarea de sânge: împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, reglarea nivelului de fier din sânge, dar și beneficiile aduse ficatului prin reglarea nivelului mărit de trigliceride și a colesterolului.

Sângele este prin definiție lichidul vieții. Donarea lui reprezintă un act voluntar, un gest simplu și firesc, o acțiune umanitară care salvează vieți. Prin gestul lor, elevii și profesorii de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, transmit un mesaj puternic și îndeamnă populația să doneze, atât pentru binele lor, cât și al persoanelor care au nevoie de sânge. Sănătatea și viața multor pacienți sunt puse în pericol atunci când nu există sânge. La fiecare 3 secunde cineva are nevoie de sânge.

Dragi elevi, ați dat dovadă de curaj, spirit civic, empatie și, nu în ultimul rând, de bunătate. Bunătatea are efect vindecător asupra celui ce o primește dar și asupra celui ce o dăruiește. Bunătatea însănătoșește lumea și numai împreună schimbăm lucrurile în bine.

(prof. Monica Ifrim, consilier educativ)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.