• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – Inițiere în drepturile omului

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – Inițiere în drepturile omului

În cadrul Săptămânii Educației Globale desfășurată în perioada 14-18 noiembrie 2022, ce a avut ca temă: „Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”, adolescenții  s-au adunat în aula colegiului, unde a avut loc o activitate din proiectul educațional: Inițierea adolescenților în spiritul drepturilor omului.

Scopul proiectului a fost acela de a-i familiariza pe elevi cu drepturile pe care le au și de a-i determina pe adolescenți să conștientizeze importanța, valoarea lor în raport cu societatea în care se formează, de a-i informa că au drepturi legale/universale recunoscute, care le oferă posibilitatea de a crește, de a se dezvolta într-un cadru propice.

Elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au avut parte de o inițiere în cunoașterea drepturilor omului, ce constituie unul din fundamentele educației. Activitatea a fost realizat în două zile, în ziua de Marți 15 noiembrie 2022, cu elevi ai claselor a IX-a și  a X-a, iar în ziua de Miercuri 16 noiembrie 2022, cu elevi ai claselor a XI-a și a XII-a.

Evenimentul a luat sfârșit cu o serie de întrebări din partea elevilor dornici de a afla mai multe.  Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Corpul Profesional al Mediatorilor din județul Botoșani, reprezentat de președinte mediator Culicianu Irina Speranța, care a încheiat un protocol de colaborare cu obiectivul „Susținem educația juridică și medierea în școli la copii și adolescenți”.

Organizatorii activității din partea Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au fost: Director prof. Șlincu Georgel Costel, Director adjunct prof. Pădurariu Petru Silviu, Persoană responsabilă prof. Malenchi Gafițanu Oana-Marina, prof. Șlincu Iulia, prof. Grădinariu George, prof. Azoicăi Daniela-Elena – cadre didactice participante la activitate.

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.