• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Performanță la Colegiul Național „Grigore Ghica”

Performanță la Colegiul Național „Grigore Ghica”

Pe data de 21 decembrie 2022 a avut loc finala concursului IYMC (International Youth Math Contest), la care au participat doar 1800 de elevi și studenți din peste 50 de țări. În această etapă, participanții au avut de rezolvat un test grilă constituit din 20 de întrebări, cu timpul de rezolvare de 60 de secunde pentru fiecare problemă.

Prin cunoștințe matematice și gândire creativă, eleva Plamadă Bianca-Elena, din clasa a XII-a A la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, a reușit să obțină onoarea de argint. Ea s-a situat printre primii 15% din totalul participanților (de peste 5500).

„Sunt foarte mândră de mine! La început aveam dubii în privința concursului, nu știam dacă voi putea face față. Totuși, am decis să îmi mențin perseverența și am reușit să obțin un premiu, ceea ce părea imposibil.

Nu doar rezultatul m-a făcut fericită, ci și etapele concursului în sine, căci am căpătat mai multă încredere în mine cu fiecare subiect rezolvat. Voi rămâne veșnic îndatorată atât părinților mei cât și doamnei mele profesoare de matematică, Stegaru Viorica, pentru că ei m-au îndrumat la fiecare pas!” a declarat Bianca.

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.