• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

“Voi sunteți viitorul și eu am încredere în voi!” – mesajul invitatului săptămânii la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi

“Voi sunteți viitorul și eu am încredere în voi!” – mesajul invitatului săptămânii la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi

Domnul deputat, Dan Șlincu, a fost invitatul de onoare la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi, joi, 17 martie 2022, în cadrul proiectului „Invitatul săptămânii”.

Încurajând exprimarea liberă, dezbaterea și brainstorming-ul, proiectul încurajează informarea corectă a adolescenților în ceea ce se întâmplă în comunitatea în care trăiesc, precum și în țara lor. Iar pentru asta, e nevoie de modele. Un astfel de model este domnul deputat, Dan Șlincu, care a oferit elevilor din clasele IX- XII informații prețioase despre modul de organizare și funcționare a Parlamentului României, despre legile constituționale, precum și despre cele trei mari puteri ale statului de drept.

Fost elev al liceului, acesta le-a împărtășit elevilor dorința de a fi, din nou, adolescent, subliniind importanța educației pentru a avea succes, precum și a anilor de liceu, “anii în care puneți temelia carierei”.

Cu tact și diplomație, domnul deputat le-a răspuns tinerilor curioși la întrebări despre exprimarea votului, elevii aflând astfel că “votul este esența democrației”; despre factorii perturbatori din educație, despre inflație și despre buget.

Din această întâlnire, tinerii au plecat și cu sfaturi pentru viața de zi cu zi, domnul deputat îndrumându-i să își “încarce bagajul pentru trenul vieții cu perseverență, curaj, putere, echilibru, răbdare.”

“Fiți consilierii mei pentru o zi!” a fost invitația adresată tinerei generații pentru o viitoare colaborare la cabinetul parlamentar al domnului deputat, nu înainte de a le oferi în dar, legea fundamentală a statului roman, Constituția României.

„Invitatul săptămânii” este un proiect educațional inițiat de profesor Șlincu Georgel, directorul Colegiului Național “Grigore Ghica” în colaborare cu prof. Monica Ifrim, consilier educativ. Proiectul are ca obiective dezvoltarea abilităților de comunicare, a competențelor sociale și de inter-relaționare ale elevilor, creșterea stimei de sine, parte a procesului de dezvoltare personală, prin schimbul de idei și opinii cu personalități locale, județene și naționale din diferite domenii.

(Prof. Monica Ifrim, consilier educativ)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.