• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Un nou succes olimpic al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi

Un nou succes olimpic al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi

Palmaresul de premii al Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi la olimpiadele școlare s-a îmbogățit într-un mod nu surprinzător, ci doar îmbucurător. Spunem „nu surprinzător” întrucât cea care a adus o nouă participare la etapa națională a unei olimpiade a confirmat deja că își merită pe deplin locul.

ALEXIA CHICHIOACĂ, elevă în clasa a XI-a B a colegiului (prof. îndrumător: Mihaela Hură), s-a clasat pe locul întâi la etapa județeană a OLAV (Olimpiada de Lectură ca Abilitate de Viață), fiind calificată, astfel, pentru etapa națională. Această calificare vine după Premiul Special pe care Alexia l-a obținut în anul școlar trecut la etapa națională a aceleiași olimpiade. Două calificări consecutive spun totul despre puterea de muncă, talentul și determinarea ei, cu atât mai mult cu cât succesul din acest an se adaugă calificării și la etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”. Matematica și literatura sunt căi care se intersectează rar, dar când acest lucru se întâmplă, consecințele nu pot fi decât frumoase.

Etapa județeană a OLAV a adus colegiului și mențiunea obținută de RALUCA BRÂNZILĂ, tot din clasa a XI-a B. Participarea Ralucăi la etapa județeană din anul anterior a adus școlii, de asemenea, mențiune. Se pare că talentul nu se dă bătut.

„Participarea la OLAV a constituit dintotdeauna o oportunitate de a mă elibera de inhibiții, de a da curs Cuvântului astfel încât să pot transpune în scriere o parte din perspectiva mea asupra vieții. Tocmai de aceea cred că rezultatul de anul acesta, respectiv a doua calificare consecutivă la etapa națională a acestei olimpiade, obținând Premiul Special anul trecut, relevă abilitatea de a gândi profund și analitic. În același timp, dovedește că satisfacția premiului este o consecință a faptului că faci ceea ce îți place.” (Alexia Chichioacă)

FELICITĂRI!!

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.