• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Rezultate remarcabile ale elevilor de la Colegiul Ghica la Concursul național Made for Europe

Rezultate remarcabile ale elevilor de la Colegiul Ghica la Concursul național Made for Europe

Etapa județeană a concursului Made for Europe, desfășurată la Casa Corpului Didactic Botoșani în data de 31.03.a.c. a fost încununată de succes pentru elevii colegiului nostru, obținând premii importante și o calificare la etapa națională.

Concursul a dat prilej elevilor să-și promoveze produsele realizate în cadrul proiectelor Erasmus+, stimulând astfel creativitatea și inovația, îmbogățind și diversificând resursele de învățare. Produsele realizate în cadrul proiectelor europene, concepute și create prin contribuția elevilor și profesorilor, reprezintă resurse educaționale ale căror beneficii sunt nelimitate, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Concret, premiul I a fost acordat elevei Ciobanu Karla Elisabeth din clasa a XII-a A, care a prezentat aplicația pentru mobil, Keep it fit. Acest produs fost realizat în urma activităților de formare derulate în compania VArt Escuela Audiovisual din Sevilia, în cadrul proiectului Erasmus+ VET, 2021-1-RO01-KA121-VET-000010070, coordonat de prof. Drăghici Cristina Ionela. Eleva menționată va reprezenta județul la etapa națională a concursului.

Premiul II i-a revenit elevei Plamadă Bianca-Elena din clasa a XII-a A, cu un produs original, obținut în urma unei activități de grup, mai precis o pagină web intitulată Cafeneaua Blancafé. Produsul a fost evaluat la finalul stagiului desfășurat în Germania, la Karlsruhe, în cadrul proiectului Erasmus+ VET, 2019-1-RO01-KA102-061905, intitulat Perspective și experiențe profesionale în IT – Programarea paginilor Web, coordonat de prof. Șlincu Iulia.

Un alt Premiu II și Premiul de popularitate a fost obținut de eleva Scripniciuc Andreea Nicoleta din clasa a XI-a F, prof. coordonator Ifrim Monica, cu proiectul „Parlamentul European Călător”, tehnica “scrisoare – fluviu”, din cadrul programului „Școli ambasador ale Parlamentului European”.

Suntem mândri de rezultatele obținute în acest an școlar și așteptăm cu interes derularea celorlalte proiecte Erasmus+ din cadrul celor două acreditări (Educație școlară și VET) pe care le deține colegiul nostru. Ținem pumnii elevei Ciobanu Karla Elisabeth care va reprezenta județul Botoșani la etapa națională a concursului Made for Europe2023.

(prof. Iulia Șlincu, responsabil Comisie proiecte europene, CNGG)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.