• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Poeți în dialog la Colegiul Național „Grigore Ghica”

Poeți în dialog la Colegiul Național „Grigore Ghica”

Marți, 28 februarie 2023, la ora 13.00, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” a organizat o nouă ediție a întâlnirilor Poeți în dialog, evenimentul având loc în aula Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi. Invitații lunii februarie au fost Irina Nechit și Nicolae Popa, slujitori ai condeiului de peste Prut.

Irina Nechit este poetă, dramaturg, jurnalist cultural, redactor la revistele „Tinerimea Moldovei”, „Literatura și arta”, „Jurnal de Chișinău”, „Gazeta de Chișinău” și laureată a Premiului Uniunii Scriitorilor din Moldova și din România. Nicolae Popa este poet, prozator, redactor și redactor-șef la revistele „Orizontul”, „Literatura și arta”, „Basarabia”, „Opinia” și la suplimentul literar al cotidianului „Sfatul Țării”. De asemenea, este laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor din Moldova și din România.

Ne-am bucurat să fim gazdele acestui eveniment artistic cu o largă participare din partea Memorialului Ipotești-Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” prin dna manager Ala Sainenco, documentarist Dora-Florinela Vatavu și bibliotecari: Adnana Cernușcă, Cristina Voicu, Maricica Barabaș, Constantin Oneaga, Mihaela Anițului.

Întâlnirea cu acești poeți a fost una emoționantă, ambii având amintiri frumoase despre această zonă a Moldovei și fiind puternic impresionați de locașul educațional în care au pășit pentru prima dată. Printre versuri și nostalgice aduceri-aminte, elevii noștri au interacționat cu bucurie pe tematica propusă, fiind recompensați cu cărți din operele celor doi poeți moldoveni. Remarcăm aprecierea poetei menționate care ne-a măgulit: „Cred că sunteți conștienți că locurile acestea sunt spectaculoase și le consider sacre”.

(prof. Iulia ȘLINCU, CNGG)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.