• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Medalii de aur și premii pentru doi elevi de la Colegiul Ghica, la etapa națională a unui concurs de matematică

Medalii de aur și premii pentru doi elevi de la Colegiul Ghica, la etapa națională a unui concurs de matematică

În perioada 12-14 mai 2023 s-a desfășurat la Iași Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici”, etapa națională.

Aflat la ediția a XXV-a, concursul îmbină rezolvarea de probleme deosebite, atât teoretice, cât și practice, dar mai ales premiază cele mai bune și frumoase rezolvări, stimulând astfel activitatea elevilor creativi. Confirmarea valorii, succesului și maturității manifestării este dată de trecerea la dimensiunea conferită de mediul universitar, prin implicarea Facultății de Construcții Mașini și Management Industrial, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” Iași, în calitate de partener organizator, alături de Ministerul Educației și IȘJ Iași.

Anul acesta, la etapa națională a acestui concurs au participat 230 de liceeni din întreaga țară. Doi dintre aceștia sunt elevi la Colegiul Național Grigore Ghica Dorohoi.

Seriozitatea, dăruirea, munca susținută, decența și responsabilitatea care îi caracterizează au condus la obținerea unor rezultate excepționale, și anume:

  • Medalie de aur și premiul III, Avîrvarei Răzvan Ștefan, clasa a X-a, profesor ȘLINCU Georgel Costel
  • Medalie de aur și Premiul IIChichioacă Alexia, clasa a XI-a, profesor Stegaru Viorica.

Matematica este nu numai interesantă și frumoasă, ea nu oferă numai bucurie, ci este și utilă. Oricine știe că, fără matematică, tehnica noastră modernă n-ar fi posibilă și că ea a pătruns ca aerul în toate domeniile vieții moderne, iar viitorul depinde de matematică, după cum bine a spus matematicianul Grigore Moisil: „ Matematica va fi limba latină a viitorului, obligatorie pentru toți oamenii de știință. Tocmai pentru că matematica permite accelerarea maximă a circulației ideilor științifice.”

„Participarea în cadrul acestui concurs mi-a oferit o experiență memorabilă. Pe lângă faptul că am avut prilejul de a vizita noi locuri și de a crea relații cu alți participanți, am putut să îmi testez cunoștințele și să evoluez de pe urma lor. Trăiesc o gamă largă de emoții. Clasarea punctajului meu pe podium a fost atât o confirmare a muncii și dedicării pe care am investit-o în pregătirea mea, cât și o veste surprinzător de plăcută, trezindu-mi satisfacție, mândrie și entuziasm. Sunt recunoscător pentru susținerea primită, dar mai ales pentru îndrumarea și sprijinul profesorului de matematică. În fond, succesul obținut este doar o parte a călătoriei mele și înțeleg că este important să-mi păstrez pasiunea și perseverența în tot ceea ce urmează să fac.” – Avîrvarei Răzvan Ștefan

„Haimovici” este un concurs care expune latura practică a matematicii, ceea ce m-a proiectat într-o zonă oarecum nouă. Cu toate acestea, munca depusă și pasiunea pe care am dezvoltat-o pentru această materie s-au reflectat în rezultatul obținut. Pot afirma că matematica mi-a oferit o perspectivă diferită asupra lucrurilor, prin faptul că formează o gândire logică, ceea ce reprezintă un avantaj atât în cotidian, cât și în orice alt domeniu.” – Alexia Chichioacă

Felicitări elevilor pentru rezultatele remarcabile obținute, pentru pasiunea și perseverența dovedite în activitatea lor și pentru că au demonstrat, din nou, faptul că misiunea Colegiului Național „Grigore Ghica” se împlinește frumos prin tinerii care studiază aici.

Prof. Șlincu Georgel

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.