• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Întâlnire impresionantă și inspirațională la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi

Întâlnire impresionantă și inspirațională la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi

Doamna Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, prof. dr. Ada Alexandrina Macovei și domnul Inspector Școlar General adjunct, prof. Suruciuc Bogdan, ne-au onorat cu prezența, în calitate de invitați, participând marți, 22 februarie 2022, la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi, în cadrul proiectului „Invitatul săptămânii”.

„Invitatul săptămânii” este un proiect educațional inițiat de profesor Șlincu Georgel, directorul Colegiul Național “Grigore Ghica” în colaborare cu prof. Monica Ifrim, consilier educativ. Proiectul are ca obiective dezvoltarea abilităților de comunicare, a competențelor sociale și de inter-relaționare ale elevilor, creșterea stimei de sine, parte a procesului de dezvoltare personală, prin schimbul de idei și opinii cu personalități locale, județene și naționale din diferite domenii.

Încurajând exprimarea liberă, dezbaterea și brainstorming-ul, proiectul încurajează informarea corectă a adolescenților în ceea ce se întâmplă în comunitatea în care trăiesc, precum și în țara lor. Iar pentru asta, e nevoie de modele. Un astfel de model este doamna inspector școlar general, un profesor care lucrează cu emoțiile, discută cu elevii și îi îndrumă să își depășească limitele și să meargă mai departe pe drumul lor.

După întâlnirea cu dascălii colegiului, cărora doamna inspector le-a precizat că menirea de a fi profesor presupune o sursă de inspirație, de bucurie și energie, descoperind măreția în fiecare copil, invitații au vizitat noul corp al colegiului, au discutat cu elevii și au participat la prezentarea unui material care a evidențiat excelența la Ghica, material pregătit de către doamna Nicorici Sonia, profesor de chimie CEX împreună un grup de elevi care activează la Centrul de Excelență (CEX).

Sfaturile și discuțiile s-au mutat la localul principal unde invitații noștri au povestit elevilor din clasele a XI-a și a XII-a despre trecerea ireversibilă a timpului, dar și despre puterea omului de a renaște de fiecare dată, împărtășind din propriile experiențe personale și profesionale.

Adolescenții s-au bucurat de o experiență inedită în care discuțiile s-au concentrat în jurul curiozităților individuale, dar și de interes general. Emoția, inspirația, curajul, reziliența, încrederea, speranța, bunătatea și fericirea au fost amfitrionii acestui eveniment.

(Prof. Monica Ifrim, consilier educativ)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.