• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Întâlnire emoționantă și motivațională la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi

Întâlnire emoționantă și motivațională la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi

Primarul municipiului Dorohoi, domnul inginer Dorin Alexandrescu, a fost invitat să participe, miercuri, 16 februarie 2022, la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi, în cadrul proiectului „Invitatul săptămânii”.

„Invitatul săptămânii” este un proiect educațional inițiat de profesor Șlincu Georgel, directorul Colegiul Național “Grigore Ghica” în colaborare cu prof. Monica Ifrim, consilier educativ. Proiectul are ca obiective dezvoltarea abilităților de comunicare, a competențelor sociale și de inter-relaționare ale elevilor, creșterea stimei de sine, parte a procesului de dezvoltare personală, prin schimbul de idei și opinii cu personalități locale, județene și naționale din diferite domenii.

Încurajând exprimarea liberă, dezbaterea și brainstorming-ul, proiectul încurajează informarea corectă a adolescenților în ceea ce se întâmplă în comunitatea în care trăiesc, precum și în țara lor. Iar pentru asta, e nevoie de modele. Un astfel de model este domnul primar, ing. Dorin Alexandrescu care s-a adresat elevilor din clasele a XII-a cu căldură, cu prietenie și cu multă responsabilitate.

Ca fost învățăcel al liceului, acesta le-a povestit elevilor, cu admirație față de profesia de cadru didactic, despre “anii unici” din viața de liceu. Printre altele, domnul primar le-a răspuns tinerilor curioși la întrebări despre felul în care se dezvoltă Dorohoiul, despre cum ar putea contribui chiar ei înșiși la dezvoltarea acestuia, precum și despre succes și motivație personală.

Din această întâlnire, tinerii au plecat cu sfaturi pentru viața de zi cu zi, domnul primar îndrumându-i să fie oameni buni, să trăiască în pace cu cei din jurul lor și să aibă curajul să își ceară iertare atunci când greșesc.

Elevii au aflat, de asemenea, că succesul primului invitat din cadrul proiectului „Invitatul săptămânii”, este obținut prin metode care corespund valorilor morale: patriotism, perseverență, altruism, curaj, toleranță, dăruire și, nu în ultimul rând, pasiune.

(Prof. Monica Ifrim, consilier educativ)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.