• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

DRAGONFLY Ghica – povestea continuă…

DRAGONFLY Ghica – povestea continuă…

DRAGONFLY este povestea frumoasă a șapte tineri entuziaști care, cu elanul specific vârstei lor, au pornit de unii singuri în aventura construirii unui robot. Mânați de pasiune și de dorința de a demonstra că pot, au construit un robot care a reușit să dărâme barierele convenționalului și să arate că priceperea și îndemânarea suplinesc tehnica. După două demo-uri și o participare la regională au reușit să se califice la Concursul Național de Robotică FIRST Tech Challenge, performanță care i-a stimulat să-și perfecționeze robotul și să încerce să obțină un loc cât mai bun.

Împreună cu prieteni și colegi din alte clase am preluat echipa de robotică a Colegiului Național “Grigore Ghica” Dorohoi, sub îndrumarea mentorilor, prof. Cristina Drăghici și prof. Liviu Morariu la mijlocul lunii ianuarie. Mai timizi la început, fără a cunoaște domeniul în profunzime și a înțelege amploarea competiției, am dorit să experimentăm ceva diferit și să încercăm să reactivăm echipa de robotică a colegiului. În acest sens am început să studiem formatul competiției și să construim, în scurt timp, un robot, utilizând echipamentul deja existent în laborator. După participarea la demo-uri am început să înțelegem ce înseamnă cu adevărat robotica, aceasta devenind în foarte scurt timp o pasiune. Cu susținerea mentorilor, sponsorilor și nu în ultimul rând a domnului director prof. Șlincu Georgel, am reușit să perfecționăm robotul, cu care am obținut calificarea la etapa națională a competiției, după un rezultat nesperat la etapa regională. FTC a fost pentru noi o oportunitate de a învăța, de a ne dezvolta și de a crea noi prietenii cu echipe de la nivel național și local. Părăsim etapa națională a FTC cu mândrie și bucurie, și așteptăm cu nerăbdare competiția de anul viitor. Ne dorim să insuflăm pasiunea noastră pentru robotică și colegilor mai mici, pentru a duce mai departe conceptul de muncă în echipă, de a înțelege complexitatea competiției și valorile FIRST Tech Challenge.”

(Rareș Moșneguțu, XI B)

„În timpul Competițiilor FIRST Tech Challenge, am simțit o presiune puternică pentru a proiecta, construi și programa robotul cât mai bine posibil, astfel încât să putem realiza misiunile propuse. Am avut momente de incertitudine si de neliniște în timpul competiției, dar am învățat sa îmi păstrez calmul și să mă concentrez pe obiectivele noastre. Activitatea de la clubul de robotică mi-a oferit oportunitatea de a lucra alături de alți membri ai echipei și de a învăța să comunicăm și să colaborăm eficient pentru a ne atinge obiectivele. Am avut ocazia sa dezvolt abilități tehnice, cum ar fi programarea și proiectarea, dar și abilități de lucru în echipă, cum ar fi planificarea, organizarea și delegarea sarcinilor.”

(David Alăzăroaie, XI A)

„Robotica în sine și competițiile la care am participat ne-au unit pe partea profesională, dar și pe cea socială, am învățat să lucrăm și să gândim că o echipă, să luăm decizii împreună și să învățăm cum să ne descurcăm independent.”

(Ionuț Modrean, XI A)

Am convingerea că cei șapte temerari: Alăzăroaie David, Apostol Elias, Mihăileanu David, Mirăuță Alexandru, Modrean Ionuț, Moșneguțu Rareș și Rotărescu Emil vor duce mai departe visul lor alături de alți elevi ai colegiului pe care-i vor iniția în tainele și satisfacțiile roboticii.

(prof. Georgel ȘLINCU, Director al Colegiului Național Grigore Ghica Dorohoi)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.