• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Din nou, prilej de mândrie la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi

Din nou, prilej de mândrie la Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi

Preocuparea pentru informatică și tehnologia informației este o constantă a societății contemporane, societate a cărei existență, de altfel, nici nu mai poate fi concepută în absența computerului, în toate variantele lui. Cu doar două generații în urmă, acest obiect, cu funcțiile și cu facilitățile actuale, ar fi putut încăpea doar în imaginația unor scriitori vizionari și doar ca posibilitate într-un roman science-fiction. Singura „tehnologie a informației” la care s-ar fi putut gândi bunicii noștri consta în prezența unui telefon fix în biroul primarului și în casele câtorva privilegiați. Inutil să mai spunem cât de spectaculos au evoluat lucrurile și cum, astăzi, un copil de 3-4 ani se așteaptă ca Moș Crăciun să-i aducă un laptop.

În pas cu aceste vremuri și cu cerințele lor, pentru mulți dintre elevii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, informatica și TIC-ul au depășit limitele unor simple obiecte din programa școlară, devenind un domeniu în care își pot manifesta cunoștințele și abilitățile, sau chiar o trambulină către o posibilă carieră.

Această realitate s-a concretizat, și în anul școlar prezent, în rezultatele foarte frumoase ale câtorva dintre liceenii de la „Grigore Ghica” la Olimpiada de Tehnologia Informației, a cărei etapă județeană s-a desfășurat pe 14 mai. Performanța lor merită evidențierea cu majuscule a numelui fiecăruia dintre ei:

PORAICU ALIN PAUL (clasa a IX-a B) – Premiul I și calificarea la etapa națională (profesor coordonator – Drăghici Cristina);

CONDURACHE MATEI MIHAIL (clasa a IX-a B) – Premiul II (profesor coordonator – Drăghici Cristina);

CIOBĂNAȘU RAREȘ SEBASTIAN (clasa a IX-a A) – Mențiune (profesor coordonator – Drăghici Cristina);

HRIȚCU ALEXANDRU MARIUS (clasa a X-a A) – Mențiune (profesor coordonator – Drăghici Cristina).

Felicitări tuturor și drum frumos, oricare va fi el!

(comunicat de presă)

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.