• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – PACEA – UN IDEAL UNIVERSAL

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi – PACEA – UN IDEAL UNIVERSAL

În cadrul Săptămânii Educației Globale desfășurată în perioada 13-19 noiembrie 2023, având ca temă: „Pace pentru planetă. O planetă a păcii”, a avut loc în Aula Colegiului, în ziua de marți 14 noiembrie 2023, o activitate din proiectul educațional PACEA – UN IDEAL UNIVERSAL, participând elevi din clasele IX- XII, alături de doamna mediator prof. Culicianu Irina și doamna prof. Malenchi Gafițanu Oana-Marina.

Scopul proiectului a fost acela de a-i informa pe ADOLESCENȚI cu privire la drepturile pe care le au și de a-i determina pe aceștia să conștientizeze importanța, valoarea lor în raport cu societatea în care se formează, de a-i informa că au drepturi legale/universale recunoscute, care le oferă posibilitatea de a crește, de a se dezvolta într-un cadru propice, promovarea și păstrarea păcii ca o condiție a dezvoltării durabile.

Elevii Colegiului Național ,,Grigore Ghica” Dorohoi au avut parte de familiarizarea cu drepturile omului, ce constituie unul din fundamentele educației. În timpul activității, folosind fiecare câte o foaie alba, împreună am demonstrat, ca din punct de vedere psihologic, deși toți primim același mesaj, nu toți îl percepem la fel, nu toți suntem la fel și atunci trebuie să ne acceptăm unii pe alții fără judecată critică. Activitatea a luat sfârșit cu o serie de întrebări din partea elevilor dornici de a afla mai multe.

Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Bioroul de Mediator din Dorohoi, reprezentat de doamna Culicianu Irina. Organizatorii activități din partea Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi au fost: Director prof. Șlincu Georgel Costel, Director adjunct prof. Pădurariu Petru Silviu.

Profesorii colaboratori:

prof. Malenchi Gafițanu Oana-Marina

prof. Șlincu Iulia

prof. Grădinariu George

prof. Ciobanu Monica

prof. Cucoreanu Gretti

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.