• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024

Luni, 11 septembrie 2023, cu emoții de toamnă, cu septembrie blând și generos, cu zâmbete ale elevilor care s-au regăsit după vacanța de vară, a sunat din nou clopoțelul la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi.

După intonarea Imnului Național a urmat un moment de rugăciune și de binecuvântare, rostit de pr. Ciurariu Teodor.

Urări de succes pentru noul an școlar au fost adresate din partea domnului primar, ing. Dorin Alexandrescu și a domnului viceprimar, Cristian Dogaru; a doamnei prof. Lucia Ștefănescu, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, al domnului colonel Ciobănașu Petrică, reprezentantul Detașamentului de Pompieri Dorohoi.

Domnul director, profesor Șlincu Georgel, a rostit tradiționalul discurs, fiind întodeauna un promotor al educației de calitate: “Liceul reprezintă în viața fiecărui elev etapa în care acumulează cunoștințe și își formează deprinderi și atitudini care-i pot asigura un parcurs frumos în viitor și care sperăm că-l vor face să-și amintească cu plăcere de anii de liceu. În acest demers al educației, familia este partenerul școlii și ne dorim o colaborare cât mai bună în beneficiul tinerilor, și voi accentua pe acest parteneriat în temeiul căruia mergem cu toții profesori, elevi și părinți în aceeași direcție și în același sens! Rezultatul este succesul elevilor noștri!

În anul școlar precedent ne mândrim cu rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare, acolo unde am obținut premii chiar și la fazele naționale, iar cele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, la care, ca în fiecare an, ne-am prezentat cu aproape toți elevii cu care am început clasa a XII-a, au adus un remarcabil procent de promovabilitate de peste 87%. Concret dintre cei 202 de  absolvenți înscriși 176 au promovat examenul maturității. Cei mai mulți dintre aceștia sunt acum studenți și le dorim mult succes în cariera aleasă.

Dorim tuturor elevilor împliniri, experiențe de învățare care să le trezească bucuria cunoașterii, care să îi inspire să fie motivați, creativi, cu spirit analitic și cu inițiativă. Încredere în exprimarea resurselor personale și a talentelor, determinare pentru a ajunge la rezultatele dorite!

prof. Monica Ifrim, consilier educativ

Gabriel Ignat

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.