• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

#ZICI 2024 la Colegiul Național “Grigore Ghica”

#ZICI 2024 la Colegiul Național “Grigore Ghica”

În data de 7 februarie 2024 am marcat în cadrul colegiului nostru Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI).

Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, elevi și adulți din peste 170 de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor. Se pleacă de la ideea că cititul împreună, elevi-profesori (la școală) sau copii-părinți (acasă) poate influența dragostea copiilor pentru cărți, acesta fiind unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult îl poate oferi unui copil.

După cum bine se știe, fiecare carte deschide o lume nouă. De Ziua Internațională a Cititului Împreună catedra de limba și literatura română și-a propus să construiască o altfel de experiență de lectură cu elevii colegiului, să exploreze frumusețea și culoarea acestor lumi și, mai ales, să îi dăm sens împreună.

Ghidați de doamnele profesoare de specialitate, elevii au desfășurat activități creative în concordanță cu tematica zilei celebrate, constând în diferite strategii de lectură, desfășurate atât în sala de clasă cât și în biblioteca colegiului “Gheorghe Macarie”.

Cineva spunea despre cărți că ele au supraviețuit televiziunii, radioului, filmelor cu sonor, ziarelor, revistelor, spectacolelor de teatru. Au supraviețuit războaielor, ciumei negre și prăbușirii Imperiului Roman. Au supraviețuit până și Evului Mediu, când nu mulți știau să citească și fiecare carte trebuia copiată de mână. În ciuda evoluției tehnologiei, avem încredințarea că niciodată cărțile nu vor dispărea. Așadar, să ne bucurăm de farmecul cărților oricând, cu orice prilej!!

Prof. Iulia Șlincu, C.N. GG

Gabriel Ignat