• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Pasiunea pentru Limba Engleză, marcă de succes la C.N „Grigore Ghica”

Pasiunea pentru Limba Engleză, marcă de succes la C.N „Grigore Ghica”

Fiecare an școlar înseamnă, pentru elevii Colegiului Național „Grigore Ghica”, o nouă provocare în continuarea drumului către succes. Aprofundarea cu pasiune și dedicație a limbii engleze a devenit deja o tradiție a liceului, materializată prin rezultatele deosebite la olimpiadele și concursurile școlare, dar și prin obținerea certificatelor internaționale Cambridge Advanced sau Proficiency și IELTS nivelul Academic.

Și în acest an școlar ne mândrim cu elevii noștri, care au obținut rezultate remarcabile la etapa județeană a Olimpiadei de Limba engleză. Două eleve ne vor reprezenta la faza națională: MIHUȚĂ MIRUNA (clasa a XII-a D, 97,5 puncte) și BEȘLEAGĂ SARA (clasa a XI-a D,97,5 puncte).

 

„Limba engleză a reprezentat, pot spune, o plăcere vinovată, sau, cum ar spune înși și englezii, „a guilty pleasure”. Timp de șase ani, după luni și săptămâni și zeci de exerciții lucrate, așteptam cu nerăbdare luna martie, când avea loc Olimpiada de Limbă engleză. Olimpiada, ca atare, este un mediu competitiv, unde poți să te autoevaluezi, iar această competiție mi-a oferit oportunitatea să-mi descopăr potențialul. Încă din clasa a treia, am fost captivată de această limbă străină versatilă, astfel fiind capturată de universul lingvisticii. Orele lungi, aproape interminabile, de studiu și lectură, au fost încununate cu obținerea certificatului Cambridge Proficiency, și, în cele din urmă, cu participarea la etapa națională. De altfel, așa cum mi-a spus acum câțiva ani o doamnă profesoară de limba franceză, „limba străină se învață cu creionul în mână și cu dedicație”. Doresc să le mulțumesc doamnei profesoare Elena Pochișcan, care mi-a deschis orizontul spre limba engleză, și doamnei profesoare Otilia Puiu, care m-a susținut si m-a îndrumat pe toată perioada liceului.” (MIHUȚĂ MIRUNA, calificată la etapa națională)

„Pasiunea mea pentru limba engleză a prins culoare și viață de mult, încă de când eram foarte mică. La început, am ascultat-o, curioasă, vorbindu-mi prin desene animate, i-am făcut loc printre colindele de Crăciun, am privit-o însuflețind poveștile pe care mi le citea sora mea în după-amiezile ploioase de vară. Apoi, i-am făcut cunoștință cu jocurile și cântecelele mele, până când, firesc parcă, s-a încâlcit printre visurile mele îndrăznețe, iar eu am ajuns să o iubesc și să îmi doresc să o aprofundez.

În momentul actual, calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba engleză îmi permite să descopăr engleza nu numai ca pe o limbă străină, ci și ca pe o experiență. Împletindu-se armonios cu muncă asiduă și consecvență, ceea ce numeam pasiune s-a transformat în performanță. Timpul investit a contribuit decisiv, însă dedicația și angajamentul profesorilor prețioși care m-au îndrumat au fost imboldul de care aveam nevoie pentru a face saltul și pentru a-mi putea fructifica potențialul. De aceea, sunt profund recunoscătoare și aș vrea să le mulțumesc doamnelor profesoare Puiu Otilia și Pochișcan Elena.” (BEȘLEAGĂ SARA, calificată la etapa națională)

Există, desigur, și alte rezultate remarcabile ale elevilor colegiului:
Clasa a IX-a:
MIHAI MIRUNA (clasa a IX-a B), Premiul I – profesor Cucoreanu Gianina
AGACHI MIRUNA (clasa a IX-a B), Premiul II – profesor Cucoreanu Gianina
DOGARU ALEXANDRA (clasa a IX-a D), Premiul II – profesor Puiu Otilia
PUIU SÎNZIANA (clasa a IX-a D), Mențiune – profesor Puiu Otilia
RUSU MIRUNA (clasa a IX-a D), Mențiune – profesor Puiu Otilia

ACIUBOTĂRIȚEI ANDRA (clasa a IX-a D), Mențiune – profesor Puiu Otilia
NECHIFOR MARIA (clasa a IX-a B), Mențiune – profesor Cucoreanu Gianina

Clasa a XI-a:
DAMIAN DENISA (clasa a XI-a D), Premiul III – profesor Puiu Otilia

Clasa a XII-a
GOCIU MIRUNA (clasa a XII-a D), Mențiune – profesor Puiu Otilia

„Îi felicităm pe toți acești elevi minunați pentru rezultatele frumoase obținute prin munca asiduă și prin sacrificarea timpului liber, pentru participarea la cursurile Centrului de Excelență la limba engleză care se desfășoară la C.N. „Grigore Ghica”, pentru consecvență și dăruire, și le urăm succes în drumul lor spre performanță!”

(profesor Cucoreanu Gianina, responsabil Centrul de Excelență pentru limba engleză, responsabil al Comisiei de limbi moderne, C.N. „GRIGORE GHICA”, Dorohoi).

Emanuel Hurmuz

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.