• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Colegiul Național „Grigore Ghica” mențiune la faza națională a concursului „Made for Europe”, ediția 2018

Colegiul Național „Grigore Ghica” mențiune la faza națională a concursului „Made for Europe”, ediția 2018

Participarea Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi la faza națională a Concursului de produse finale ale proiectelor finanțate prin programe europene „Made for Europe”, ediția 2018, desfășurat la Constanța, a completat performanțele elevilor. Produsele participante au fost pe două secțiuni: proiect ERASMUS+ și eTwinning, prezentate de elevii Antochi Iulia Maria din clasa a XI-a B și Cîrneală Petru din clasa a X-a F.

Produsul câștigător al unei mențiuni a fost „SOS-sick or sound. Final brochure”, produs realizat în cadrul proiectului ERASMUS+, acțiune cheie 2, ”SOS- Sick or sound: enhancing young Europeans’competences to achieve health and prevent diseases”, desfășurat în perioada 2015-2017.

Pentru ambii elevi, participarea la acest concurs a fost o experiență inedită.
Iulia Antochi afirmă: „Experiența din cadrul participării la Etapa Națională a Concursului „Made for Europe” nu a reprezentat pentru mine doar punerea la încercare a ceea ce eu credeam că știu despre vorbitul în public, ci un întreg cumul de emoții, îngrijorare, speranțe, muuuulte încurajări din partea celor care au crezut în reușita mea și a ceea ce reprezint ca om. E prea puțin spus că sunt recunoscătoare doamnei profesor Pavel Daniela, care a încurajat participarea mea, care m-a motivat și îndrumat cu răbdare, că am descoperit în dumneaei un om de nădejde, fără de care reușita mea nu ar fi fost posibilă.

Am plecat spre Constanța alături de oameni frumoși, plini de energie și datorită cărora ceea ce am trăit în decursul celor 5 zile s-a amplificat. De asemenea, toate bucuriile au fost răsfrânte în amintiri ce și-au găsit loc pentru totdeauna în sufletele noastre. În drumul meu, ghiceam cum mă aștepta la câteva mile bune distanță, marea a cărei siguranță biruitoare m-a captivat și m-a răscolit, marea al cărei extaz nu a părut a fi niciodată același în nicio zi dintre cele petrecute pe malul ei. Apropo, marea e mirifică în luna aprilie, căci pare că se bucură de ultimele clipe de liniște, aruncând la mal valuri ce îți îmbrățișează sufletul și care, totodată, îți conferă liniște. Pecetea prieteniilor pe care le-am legat acolo e mult mai puternică, iar conexiunile avute nu se vor pierde așa ușor.

Ce pot spune despre concursul în sine e că a fost prilejul ideal de a cunoaște tineri capabili, inovatori, pasionați din toate colțurile țării, care au reușit să ofere Constanței căldura de care avea nevoie prin bucățele de senin pe care le-au purtat mereu cu ei în suflet. Mai mult, am realizat că țara noastră se bucură de resurse intelectuale imense și că mă bucur să fac parte din această generație. Am cules idei, opinii, iar acum am obiective noi. Am întâlnit și interacționat cu liderii zilei de mâine, cei care au reușit să contribuie la îmbunătățirea educației nu doar la nivel național, ci și european. În ceea ce mă privește, am reușit să recapăt încrederea față de abilitățile mele, în ciuda îndoielilor la care m-am supus în ultima vreme. M-am bucurat de aprecierile juriului și de faptul că atât diversitatea perspectivelor asupra lumii a participanților, cât și natura originii lor, au influențat și îmbunătățit semnificativ formarea mea viitoare. Rezultatul obținut nu reprezintă altceva decât un impuls pentru activitățile mele viitoare.

Mă bucur că am avut onoarea să-mi reprezint colegiul cu succes și că  din experiența mea le pot împărtăși celorlalți că se pot întâmpla multe lucruri minunate dacă lucrezi pentru ele și că oportunitățile dansează cu cei ce sunt deja pe ringul de dans.”

Emanuel Hurmuz

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.