• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

CN „Grigore Ghica”, Școala Gimnazială „Spiru Haret” și Grădinița nr. 6, Dorohoi, au demonstrat că educația nu poate avea vârstă

CN „Grigore Ghica”, Școala Gimnazială „Spiru Haret” și Grădinița nr. 6, Dorohoi, au demonstrat că educația nu poate avea vârstă

Colegiu Național „Grigore Ghica”, Școala Gimnazială „Spiru Haret” și Grădinița cu Program Prelungit nr. 6 din Dorohoi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi, luni, 5 octombrie, au șters granițele dintre generații și au sărbătorit împreună Ziua Educației, în cadrul unui proiect al cărui titlu spune tot: „Educația nu are vârstă”.

Activitatea comună, care a unit patru vârste, a constat într-un flashmob – trei lanțuri formate din elevi și dascăli, pornite de la fiecare dintre cele trei unități de învățământ și unite în fața sediului actual al Primăriei. Dorohoienii au avut frumoasa surpriză de a trece pe lângă zeci de copii mari și mici, al căror scop a fost acela de a scoate școala din clădirea școlii, pentru a o aduce în comunitate. S-a atras astfel, într-un mod foarte vizibil, atenția asupra necesității de implicare în procesul educațional a tuturor beneficiarilor, direcți și indirecți, ai acestuia: școală, familie și comunitate.

Această activitate, care a înviorat începutul de săptămână și viața urbei, a fost doar o parte a proiectului derulat de elevii și profesorii Colegiului „GrigoreGhica”. O altă manifestare prin care s-a celebrat educația a fost un atelier de creație, intitulat „Educația de la mic la mare” și concretizat în realizarea de panouri, planșe și puzzle-uri expuse în cele două localuri ale colegiului. Iar in tervalul dintre orele 10-12 i-a avut drept organizatori și „actori” doar pe elevi, care au pus la cale farse direcționate către profesori. Farse dintre cele mai plăcute, unele dulci, altele cu parfum de flori și de mulțumiri. Copiii au dovedit, și prin aceste întâmplări ingenioase și frumoase, că merită din plin tot ceea ce adulții (profesori, părinți, societate) le pot oferi și trebuie să le ofere.

Coordonatorii proiectului au fost: prof. Cucoreanu Gretti, director adjunct al colegiului, prof. Pavel Daniela, consilier educativ, Cristina Bucșă, consilier psihopedagogic.

Echipa de proiect a colegiului a fost formată din profesorii: Constantin Xenia, Nicorici Sonia, Baroi Lidia, Azoicăi Daniela, Hură Mihaela, Lipșa Crina, Gherasim Daniela, Blaga Dorinel, Alexandru Gabriel, Damaschin Bogdan.

Întregul spirit al acestei zile care a omagiat educația poate fi rezumat prin însuși motto-ul proiectului, care nu mai are nevoie de altecuvinte: „Educația este însămânțată în copii, dar trebuie cultivată toatăviața” (Paul Carvel).

 

Razvan Vieriu

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.