• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Campionatul de fotbal pe colegiu și-a desemnat câștigătorii

Campionatul de fotbal pe colegiu și-a desemnat câștigătorii

A doua ediție din acest an școlar a campionatului de fotbal al Colegiului Național Grigore Ghica Dorohoi și-a desemnat astăzi câștigătorii competiției. După 4 zile de meciuri tensionate și de sacrificiu, clasa a 11-a A s-a impus, după loviturile de departajare, în fața echipei clasei a 11-a E. Sarea și piperul din ultimul act au fost asigurate de faptul că 11 E a jucat doar în 5 oameni, reușind să conducă pe tabelă în majoritatea timpului , prospețimea și limpezimea la loviturile de departajare fiind de partea jucătorilor clasei a 11-a A. Pentru câștigători, golurile finalei au fost înscrise de către Sabin Muraru, Marius Amarie și Adrian Pintilei, în timp ce pentru 11 E au înscris Petrică Leancă (2 goluri) și Albert Ostafe. La penalty-uri scorul a fost de 2-1 în favoarea 11 A. Finala mică a competiției a fost câștigată de clasa a 10-a D, cu scorul de 3-2, în urma unui joc strâns. Până la finale, în faza semifinalelor, jucată tot azi, echipa din 11 A s-a impus cu 6-1 în meciul cu 10 G (Costel Topală/Marius Amarie x2/Sabin Muraru 3x), în timp ce 11 E a obținut biletele pentru finală după ce a dispus cu scorul de 3-0 de 10 D (Albert Ostafe/Sterciuc Eusebiu/ Sebastian Foca).

 

Dacă este să ne referim la statistici, această competiție a asigurat o medie de aproape 4 goluri pe meci (3,81 goluri per meci). În același timp, suntem bucuroși să anunțăm faptul că 9 din 12 echipe au un procentaj de peste 71% în ceea ce privește numărul de jucători dintr-o singură clasă (minimul fiind de 50%, impus de regulamentul de participare). Participarea echipei de fotbal feminin pentru a 3-a oară consecutiv certifică faptul că sportul este dezvoltat la Ghica pe cât mai multe ramuri, prezența acestei echipe fiind una cât se poate de onorabilă la această compețitie.

Pentru a doua ediție consecutivă, Ghicasport oferă titluri individuale („Golgheterul competiției”, „Jucătorul competiției” și „Portarul competiției”). Ultimele 2 titluri vor fi decise de către căpitanii echipelor, după vot. Câștigătorii vor primi diplome semnate și ștampilate de către conducerea Colegiului Național Grigore Ghica Dorohoi.

Acesta a fost al 5-lea campionat de fotbal organizat la Colegiul Național Grigore Ghica din 2016 până astăzi. Ghicasport a mai organizat 2 ediții ale campionatului de șah si una a campionatului de baschet. După vacanță vor mai fi organizate 2 competiții, dedicate voleiului și baschetului.

 

 

Organizator al competiției și președinte Ghicasport, Ostafe Albert:

Este o plăcere să organizez în colaborare cu Leancă Petrică al 5-lea campionat pe colegiu la fotbal, din 2016, până acum. Ca organizator e nevoie de o dedicare totală iar atenția la micile detalii e definitorie pentru obtinerea rezultatelor dorite. Prin aceste campionate organizate de Ghicasport ne dorim să ajungem să convingem cât mai mulți elevi să imbrățișeze sportul si valorile acestuia. A fost o competiție caracterizată de luptă, dedicare și respect, ceea ce contează cel mai mult. Ne bucurăm că participanții au fost deschiși la ideile noastre noi și că le-au îmbrățișat. Le mulțumim acestora, cât și domnilor profesori de sport pentru interesul si dedicarea de care au dat dovadă. Personal, doresc să le mulțumesc arbitrului Ciuraru Alexandru, care a fost mereu deschis la sugestiile noastre și a arbitrat fără a fi constrâns de factori externi, cât și co-organizatorului Leancă Petrică, care a făcut o echipă perfectă alături de mine.

Co-organizator  și șef al Departamentului de Sport al CNGG, Leancă Petrică:

A fost un campionat care mi-a tăiat răsuflarea și la propriu, și la figurat. Sunt mulțumit de faptul că această competiție a crescut în valoare, în dramatism, dar și în respect, neavând niciun incident notabil. Fiecare meci a fost strâns, iar jucătorii s-au luptat pâna la fluierul final al arbitrului. Vreau sa le mulțumesc pe aceasta cale arbitrului Ciurariu Alexandru pentru disponibilitatea pe care a aratat-o si lui Ostafe Albert, omul fără de care nu am fi dus la bun sfarsit acest campionat.

 

Ghicasport este mereu deschisă la ideile elevilor și încearcă la fiecare competiție nouă să implementeze concepte noi, care să vină în ajutorul elevilor și să crească valoarea campionatelor.

Emanuel Hurmuz

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.