• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Bucurie la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi

Bucurie la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi

Din nou, copiii talentați ai Colegiului Național „Grigore Ghica” au dat o „lovitură” dintre cele mai frumoase: elevele Ana Maria Gîbu și Oana Enachi Saviuc Pavăl au fost recompensate pentru talentul lor scriitoricesc.

Vineri, 25 septembrie, în sala Mihai Eminescu a Hotelului Rapsodia din Botoșani s-a petrecut un eveniment cultural în adevăratul sens al cuvântului. Fundația Alfa, Suflet și Energie a organizat o conferință de presă cu prilejul lansării antologiei „Ce tot atâtea îmbrățișări”, care cuprinde creații ale celor 12 adolescenți implicați în proiectul TABĂRA DE SCRIERE CREATIVĂ „ALFA”.

Proiectul a debutat printr-un concurs cu două secțiuni – proză și poezie, adresat liceenilor din județul Botoșani, dornici de a-și dezvolta și de a-și afirma talentul literar. Cei 12 tineri selectați s-au bucurat de un atelier de scriere creativă, desfășurat în luna iunie, în locul cel mai potrivit pentru asemenea manifestare – la Ipotești. Trainerii au fost scriitorii Dan Lungu, pentru proză și Svetlana Cârstean, pentru poezie. Talentele tinere beneficiare ale proiectului au reprezentat Colegiile Naționale „GrigoreGhica”, Dorohoi, „A.T. Laurian”, „MihaiEminescu”, Botoșani și Liceul Tehnologic Bucecea.

Evenimentul a debutat cu premierea tinerilor scriitori, care și-au putut vedea confirmate și recunoscute calitățile artistice într-un cadru elegant și într-o atmosferă cât se poate de elevată. Audiența a avut privilegiul de a-i vedea și, mai ales, de a-i asculta pe cei doi scriitori traineri, prozatorul Dan Lungu și poeta Svetlana Cârstean, bucuroși de a fi descoperit talente veritabile, „pepite de aur” (afirmația prozatorului-profesor) într-un spațiu care a dat și continuă să dea literaturii române mari scriitori, printre care Dan Lungu însuși. Finalul le-a aparținut tinerilor, care au citit fragmente din creațiile lor cele mai bune cuprinse în antologie. Sperăm în repetarea acestui gen de manifestări, care demonstrează încă o dată că botoșănenii au știut dintotdeauna să scrie.

Elevele noastre au fost admirate la fața locului de doamna director al Colegiului Național „Grigore Ghica”, Otilia Puiu, și de profesoarele de română ale celor două premiante, doamnele Daniela Pavel și MihaelaHură.

Ana și Oana, vă felicităm și vă dorim o carieră literară frumoasă, pe măsura talentului vostru!

Razvan Vieriu

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.