• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Arhivă lunară 23 septembrie 2024

Elevii și profesorii Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi și-au unit forțele pentru o natură curată

Sâmbătă, 21 septembrie 2024, elevi cu spirit ecologic și voluntar ai Colegiului Național „Grigore Ghica”, alături de profesori activi și implicați, au luat parte la cea de-a XI-a ediție a Zilei de Curățenie Națională, „Let᾽s Do It, Romania!”.

Cu sprijinul Primăriei Municipiului Dorohoi, care a pus la dispoziția voluntarilor mănuși și saci menajeri, aceștia au adunat deșeurile din parcul Brazi. Activitatea de ecologizare a fost primită cu mult entuziasm de tinerii colegiului nostru, care au înțeles că este important să fim responsabili și atenți la tot ce ne înconjoară.

„Let᾽s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială din România, o zi în care proiectele de mediu și de implicare ecologică ies în evidență, prin resursele impresionante folosite.

Ziua Curățeniei Naționale ne aduce aminte să avem grijă și respect față de mediu, să credem în această cauză, prin acțiunile concrete din fiecare zi; și să dăruim Pământului bucuria unei zile în care respiră mai bine!

Doar împreună putem face din această planetă un loc mai bun; scopul declarat al acestui eveniment este tocmai să ne reamintească faptul că suntem cu toții responsabili de lumea în care trăim, iar protejarea mediului înconjurător trebuie să fie un stil de viață.

Să fim preocupați mereu de ceea ce este bun, corect, frumos și adevărat! Și să păstrăm Pământul cât mai sănătos și curat!

Consilier educativ, prof. Monica Ifrim

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025

Începutul de septembrie ne așează visurile în bancă și parcă băncile nu mai au stare sub noi! Freamătă de energia adolescenței, de entuziasmul elevilor dornici să cunoască lumea! Cu multe așteptări, cu dorințe scrise pe frunze ruginii, cu începuturi mereu pitorești, ne-am simțim aproape unii de alții. Starea frumoasă pe care educația o creează, legând inimi, destine și vieți! Într-o împletire cu rost bun, cu sens pentru viitor, cu succesul dorit!

Luni, 9 septembrie 2024, cu emoții de toamnă, cu septembrie blând și generos, cu zâmbetele elevilor care s-au regăsit după vacanța de vară, a sunat din nou clopoțelul la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi.

După intonarea Imnului Național a urmat un moment de rugăciune și de binecuvântare, rostit de părintele protopop Apetrei Ionuț.

Urări de succes pentru noul an școlar au fost adresate din partea domnului primar, ing. Dorin Alexandrescu; domnului viceprimar, Dogaru Cristian; domnului prof. doctor Mîndrescu Ciprian, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani; domnului Mititelu Eduard, secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării; domnului Jitaru Ovidiu, antreprenor ELSACO și domnului subinspector Danalache Denis din partea Poliției Municipiului Dorohoi.

Domnul director, profesor Șlincu Georgel, a rostit tradiționalul discurs, fiind întotdeauna un promotor al educației de calitate: “Liceul reprezintă în viața fiecărui elev etapa în care acumulează cunoștințe și își formează deprinderi și atitudini care-i pot asigura un parcurs frumos în viitor și care sperăm că-l vor face să-și amintească cu plăcere de anii de liceu. În acest demers al educației, familia este partenerul școlii și ne dorim o colaborare cât mai bună în beneficiul tinerilor, și voi accentua pe acest parteneriat în temeiul căruia mergem cu toții profesori, elevi și părinți în aceeași direcție și în același sens! Rezultatul este succesul elevilor noștri!

În anul școlar precedent ne mândrim cu rezultate remarcabile la olimpiadele și concursurile școlare, acolo unde am obținut premii chiar și la fazele naționale, iar cele două sesiuni ale examenului de bacalaureat, la care, ca în fiecare an, ne-am prezentat cu aproape toți elevii cu care am început clasa a XII-a, au adus un remarcabil procent de promovabilitate de peste 86%. Concret dintre cei 202 de absolvenți înscriși 174 au promovat examenul maturității. Cei mai mulți dintre aceștia sunt acum studenți și le dorim mult succes în cariera aleasă. Unii dintre foștii noștri elevi, din seria anterioară și chiar dintre cele mai vechi, sunt prezenți acum printre noi, iar prezența lor ne bucură și înseamnă că ceva din cei patru ani petrecuți împreună i-a determinat să revină!

Planul de școlarizare al acestui an, pe care l-am realizat integral după prima repartiție națională computerizată, are în componența sa următoarele clase:
– 1 clasă de matematică-informatică- intensiv engleză
– 1 clasă de matematică-informatică- intensiv informatică
– 1 clasă științe ale naturii
– 2 clase filologie
– 2 clase științe sociale

În ultimii ani școlari Colegiul Național “Grigore Ghica”, își desfășoară activitatea în cele două clădiri de patrimoniu, situate în centrul orașului, așa cum ii stă bine unei instituții de prestigiu din învățământul botoșănean și sper ca realizările voastre, dragi elevi, să se concretizeze în rezultate remarcabile la învățătură, un prim pas în reușita voastră personală și profesională. Iar voi, dragi colegi, să-i îndrumați și să le fiți permanent aproape în dezvoltarea lor.”

Dorim tuturor elevilor împliniri, experiențe de învățare care să le trezească bucuria cunoașterii, care să îi inspire să fie motivați, creativi, cu spirit analitic și cu inițiativă. Încredere în exprimarea resurselor personale și a talentelor, determinare pentru a ajunge la rezultatele dorite!

Prof. Monica Ifrim, consilier educativ