• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Arhivă zilnică10 iunie 2024

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Festivitatea absolvenților clasei a XII-a

Pe data de 3 iunie 2024, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi a găzduit festivitatea de absolvire a claselor a XII-a, un eveniment plin de emoție și bucurie, care a marcat sfârșitul unui capitol important în viața elevilor noștri și începutul unei noi etape pline de promisiuni.

Mesajul emoționant, al domnului primar, ing. Dorin Alexandrescu, invitatul evenimentului, a fost completat de cuvintele de încurajare și sfaturi din partea profesorilor diriginți, creând un moment de reflecție și apreciere pentru anii petrecuți împreună.

Discursurile emoționante din cadrul festivității au înlăcrimat ochii celor prezenți și au răscolit nostalgia unor ani trecuți, atingând sufletele elevilor mai mici, profesorilor, diriginților, părinților, dar mai cu seamă, sufletele absolvenților.

Domnul director, prof. Șlincu Georgel, a transmis un mesaj plin de încărcătură emoțională, plin de speranță și mândrie elevilor: “Am bucuria de a mă adresa unor aproape adulți acum în 2024 și pe care i-am primit în septembrie 2020 ca pe copii care pășeau spre adolescență. Menirea școlii este de a vă educa și asta înseamnă dobândirea de cunoștințe la diferite materii, care vor contribui la formarea voastră profesională, formarea de abilități – pentru ca ceea ce ați învățat pe parcursul anilor de liceu să folosiți în viața de zi cu zi- și nu în ultimul rând, de atitudini, care vă vor ajuta să vă raportați corect la voi înșivă și la ceilalți și să faceți cele mai fericite alegeri în viață.

Sperăm să vă fi transmis cunoștințele la înalte exigențe și acestea să vă ajute să obțineți succesele dorite, iar școala noastră  să contribuie la reușita voastră. Proiectele extrașcolare și extracurriculare desfășurate, sperăm că v-au deschis orizonturi noi spre cunoaștere și mai ales comunicare făcându-vă să vă doriți mai mult de la voi și să vreți permanent să vă autodepășiți.

Luați cu voi amintiri, prietenii (unele pentru o viață) și o mulțime de visuri pe care vi le-ați făcut și care, noi cei de la Ghica, vă dorim să vi le realizați în totalitate.

Tinerețea vă face să vă doriți reușita și succesul cât mai curând, dar nu uitați că și răbdarea este o calitate ce vă poate conduce spre succes și că și eșecul face parte din viață, dar ține de voi să-l faceți pasager.

În numele meu și al colegilor mei vă mulțumim pentru elanul tineresc și entuziasmul cu care ne-ați contaminat și care ne-au făcut să uităm de trecerea anilor. Cu siguranță că am luat și noi un strop de bucurie, făcându-ne de multe ori să uităm grijile cotidiene.

Ne dorim să vă amintiți cu drag de școală și să reveniți cu plăcere ori de câte ori veți simți că ceva din cei patru ani petrecuți cu noi, vă cheamă!

Urmează pentru voi examene importante bacalaureat, facultate, pentru unii școli postliceale și ce mai considerați voi, dar nu uitați și de examenul reușitei voastre ca oameni, și la toate  noi vă dorim succes maxim!”

Momentul culminant a fost aruncarea tocilor, simbolizând eliberarea și începutul unei noi călătorii. Zâmbetele, lacrimile de bucurie și îmbrățișările au încheiat o zi plină de emoție și speranță.

(prof. Monica Ifrim, consilier educativ)