• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Clubul de dezbateri academice CNGG, loc fruntaș la Turneul Național de Dezbateri Academice

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi: Clubul de dezbateri academice CNGG, loc fruntaș la Turneul Național de Dezbateri Academice

 În perioada 15-17 decembrie 2017, Clubul de dezbateri academice CNGG, coordonat de doamnele profesor Monica Ifrim și Pavel Daniela, a participat la Turneul Național de Dezbateri Academice PTA 2017 care a avut loc la Colegiul Tehnic „Toma Socolescu” din Ploiești La turneu au participat 48 de echipe din toată țara și un număr de peste 37 arbitri main și 20 arbitri shadow.

Primu’ Turneu Argo (PTA), clasat pe primul loc în topul concursurilor pentru începatori din România, este organizat cu scopul de a introduce debaterii începători în mediul competitiv al dezbaterilor.

Echipa Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi a fost reprezentată de Mihai Elena, Pomparău Bianca și Pujină Paula, eleve în clasa a X-a D și membre ale Clubului de dezbateri academice CNGG. De asemenea, la acest turneu a participat, ca arbitru shadow, elevul Petru Cîrneală din clasa a X-a F. Elevii au fost însoțiți de doamna profesor Monica Ifrim, arbitru main în cadrul turneului.

După două zile de meciuri până la ora 22.30, atât prepared cât și impromptu, echipa CNGG s-a clasat în primele 10 echipe.

„Pentru mine, PTA a reprezentat o experiență minunată! Am cunoscut oameni frumoși, am legat amintiri de neuitat și am făcut ceea ce îmi place cel mai mult: să dezbat. Așteptările pe care le-am avut de la acest concurs au fost satisfăcute pe măsură , putând spune, fără să stau prea mult pe gânduri, că este  una dintre cele mai frumoase experiențe, de unde, cu siguranță nu m-am întors la fel. M-am întors mai sigură pe mine, m-am întors cu un bagaj de informații în ceea ce privesc dezbaterile la nivel competițional. Și nu numai. M-am întors sigură de faptul că am făcut cea mai bună alegere atunci când am decis să fac parte din lumea dezbaterilor și, nu în ultimul rând, m-am întors cu foarte multe amintiri, acestea nefiind posibile dacă nu aveam alături oameni frumoși care m-au însoțit pe acest drum: colegele mele și doamna profesoară care ne-a fost mereu alături și ne-a ajutat să ținem capul sus atunci când oboseala și emoțiile își spuneau cuvântul. PTA reprezintă o competiție pe care nu o voi uita și mă simt onorată că am participat.” (Paula Pujină)

„A fost o experiență nemaipomenită din care am învățat foarte multe lucruri noi și am cunoscut oameni minunați cu care am împărtășit aceeași pasiune de a dezbate. Nu regret nici o secundă faptul că am ales să intru în lumea dezbaterilor. Au fost trei zile pline, obositoare dar entuzismul meu le-a depășit pe toate. Nu voi uita niciodată aceste momente și îmi doresc ca în viitor să fie cât mai multe oportunități.” (Elena Mihai)

„Vorbind despre experiența lăsată de această competiție nu aș putea spune decât că a fost unică, că mi-a deschis noi viziuni asupra a ceea ce înseamnă o competiție națională de dezbateri în adevăratul sens.” (Bianca Pomparău)

„Încă de mic copil eram fascinat de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Întotdeauna căutam acele portițe care să mă ajute să deslușesc ce înseamnă lumea cu adevărat , să fiu la curent cu societatea și să învăț cum să contribui la buna dezvoltare a ei. Ajuns la liceu, am descoperit că lumea dezbaterilor reprezintă ceea ce căutam cu ardoare de mult timp, rampa de lansare a viitoarei mele cariere. Experiența pe care am avut-o prin participarea la PTA a fost una dintre cele mai memorabile și interesante până în acest moment. Am arbitrat diferite meciuri, cu diferite niveluri de interacțiune. Legăturile de prietenie au fost unele dintre cele mai importante. Am avut ocazia să interacționez cu diferite persoane din Chișinău, București, Cluj, Zimnicea, Ploiești, Suceava, Piatra Neamț, Brașov, Sfântul Gheorghe”(Petru Cîrneală)

 

Sursa: www.dorohoinews.ro/invatamant-4527-Colegiul-Național-„Grigore-Ghica”-Dorohoi–Clubul-de-dezbateri-academice-CNGG,-loc-fruntaș-la-Turneul-Național-de-Dezbateri-Academice–FOTO.html

 

Emanuel Hurmuz

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.