• 0231 613 464
  • grigore_ghicavv@yahoo.com

Istoric

Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi este un colegiu teoretic, angajat în educarea și formarea de persoane responsabile, capabile să răspundă rapid și competent noilor cerințe ale societății românești în context european. Misiunea noastră este dezvoltarea fiecărui elev la potențialul său maxim, fără discriminare, urmărind identificarea, promovarea și dezvoltarea calităților și aptitudinilor individuale și de grup, deschiderea spre schimbare, învățare și autodepășire, precum și dezvoltarea valorilor promovate prin filosofia educațională a școlii și a competențelor cheie care îi permit inserția socială și învățarea pe tot parcursul vieții.

Colegiul Național „Grigore Ghica” se menține ca primă opțiune pentru elevii din zona Dorohoi, care doresc să urmeze studii universitare după absolvire. Colegiul oferă o bază materială modernă, adaptată standardelor de calitate și un corp profesoral competitiv, capabil să răspundă tuturor provocărilor unui învățământ modern, european. Prestigiul școlii e susținut de activitățile și performanțele profesionale ale cadrelor didactice și de rezultatele elevilor. Anual, obținem rezultate la concursurile și olimpiadele școlare, fiind un colegiu în care se conștientizează că performanța se realizează prin motivare, implicare și muncă. Ne implicăm în numeroase acțiuni de dezvoltare a abilităților de conștiință civică: ecologizare, voluntariat, diferite campanii (antiviolență, antifumat, antidrog, antitrafic de ființe umane), programe artistice.

De aceea, avem în vedere în continuare concertarea eforturilor pentru ca elevii să dobândească o pregătire generală bună și foarte bună, cunoștințe aprofundate în domeniile legate de viitoarea carieră. Întreaga activitate este organizată de așa manieră încât să creeze în Colegiul Național „Grigore Ghica” un mediu educațional profesionist, la standarde instrucționale și morale înalte.

De 139 de ani, tot atâtea generații de elevi au urcat îndrumați de dascălii lor, 139 de trepte spre lumină. Astăzi liceul are peste 760 de elevi. Activitatea acestora se desfășoară într-o clădire monumentală și un corp achiziționat de 8 ani, care cuprind săli de clasă, un laborator de fizică, unul de chimie, un cabinet de biologie, un cabinet de științe sociale, două laboratoare de informatică, un amfiteatru. Biblioteca liceului are un fond de carte de 30000 de volume și o sală de lectură. Spațiul pentru desfășurarea activităților cultural-artistice este asigurat de o fastuoasă sală de festivități cu 250 de locuri. Pentru desfășurarea orelor de educație fizică și a altor activități sportive, elevii au la dispoziție o sală de sport modernă.

139 de trepte spre lumină întregesc imaginea unui liceu cu o activitate complexă, de o largă deschidere științifică, pedagogică și culturală, care reprezintă un etalon al învățământului românesc.
Dragi prieteni, dacă v-ați hotărât să deschideți poarta Colegiului Național „Grigore Ghica”, veți zări dincolo de ea a 140-a treaptă.

Lasă un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.